2023. augusztus

izrael

2023. július 11-én egy fantasztikus bemutatót tartott nálunk, a Róna udvarában a Tzafit Yoav táncegyüttes, Izraelből. A csapat 35 éve alakult izraeli fiatalokból. A hozzánk érkező 16-18 éves korúakból álló csoport fergeteges műsort adva robbantotta fel az udvart, és hozta el a fergeteges hangulatot a táncért rajongók számára.

Hálával tartozom Südi Tamásnak és Sinka Istvánnak, hogy a délután folyamán a Rónába költözve isteni dámpörköltet főztek a megéhezett táncosok számára. Köszönjük a vadásztársaság felajánlását, akik a pörkölthöz való húst biztosították a bográcsba, valamint Gécs Zsuzsának és a Gécs Pékségnek a pörkölt mellé kínált, felajánlott kenyeret. S mivel a csapat tagjai között vegánok és vegetáriánusok is voltak, a hús és állati eredetű hozzávalóktól mentes ételt a lovasberényi Csicsergő Óvoda konyhásainak, valamint Farkasfalviné Szita Szilvinek köszönjük tiszta szívből. Ilyen az, amikor egy falu összefog, hogy vendégül lássuk külhoni barátainkat.

Reméljük, hogy a hozzánk ellátogatók igencsak jól szórakoztak és ha lesz még ilyen, vagy ehhez hasonló alkalom, máskor is megtöltik lovasberényiek és környékbeliek a Róna udvarát! Köszönjük a csodás fotókat Gyaraki Rebekának!

Fülöp-Weigler Bettina Anna

 

 

Következő lapzárta időpontja:

2024.

június 27.

 

termofold

gecs

egyszazalek

 

 

 

 

  hazi            human