2021. november

sajtotajekoztato

A 8119 számú főút lovasberényi átkelési szakaszának felújítási munkálatai megkezdődtek. A munkaterület 2021. október 20-án átadásra került, az eseményen és az azt követő sajtótájékoztatón jelen volt Tessely Zoltán országgyűlési képviselő és Molnár István megyei igazgató, valamint Südi Mihály, Lovasberény polgármestere

 

Az elmúlt hetekben elkészült a település felszíni csapadékvíz elvezetés koncepció- és tanulmányterve. Horváth Gyula tervező és csapata egy nagyon komplex anyagot állítottak össze, amely tartalmazza a helyszínrajzokat, a műszaki leírást, műtárgy kimutatásokat és a költségvetést. Felkészültünk és várjuk a TOP plusz témához köthető pályázati kiírását.

A Fehér VÁRtervező Kft. elkészült Lovasberény település rendezési tervének munkapéldányával. Az anyag feltöltésre került az önkormányzat honlapjára, akinek javaslata, kérdése vagy észrevétele van, keressen bizalommal. A dokumentáció párhuzamosan megküldésre került az illetékes szakhatóságok részére, amennyiben komoly kifogások nem érkeznek, a rendelet jövő márciusban hatályba léphet.

A 8119 számú főút lovasberényi átkelési szakaszának felújítási munkálatai megkezdődtek. A munkaterület 2021. október 20-án átadásra került, az eseményen és az azt követő sajtótájékoztatón jelen volt Tessely Zoltán országgyűlési képviselő és Molnár István megyei igazgató. A projekt tartama 120 nap, a koordinációját a Magyar Közút Nonprofit Zrt. végzi, a kivitelező pedig a Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Zrt. A munkálatok során el-végzik a Hősök ligeténél található híd szélesítését és megerősítését. A nyomvonal mentén szikkasztó árkok kerülnek kiépítésre. Sajnos vízelvezető árkok kialakítására nincs lehetőség, hiszen jelenleg településünk nem rendelkezik megfelelő befogadó egységekkel, amelyek a felszíni csapadékvizet elvezetnék. A Rákóczi utca és a Bocskai utca kereszteződésében lévő (a Vereb felé tartó oldalon), illetve az Arany János utcában található (Székesfehérvár irányába tartó) buszmegállók áthelyezésre kerülnek, mind a két esetben csak pár méterről van szó, de a hatályos szabályozásoknak meg kell felelnie a megállóknak. A középső sárga boltnál megvilágított gyalogátkelőhely (zebra) kerül kialakításra. A posta épülete előtt, a fagyizónál és a nagy ABC mellett burkolt padkákat építenek, amelyek kifejezetten alkalmasak lesznek kulturált parkolásra. Ígéretet kaptunk a két bevezető szakaszon történő sebességlassító műszaki megoldások kivitelezésére. A főút Lovasberény egész területén új burkolatot kap, amely komfortosabbá teszi a mindennapi közlekedést.

Önkormányzatunk 1.162.050 forintot nyert a szociális tűzifa pályázaton, szeretnénk idén is minden rászorulónak még karácsony előtt biztosítani a meghatározott mennyiségű tüzelőanyagot.

A sportcsarnok küzdőtér burkolata elkészült, ezzel korszerű és biztonságos sportolási lehetőséget tudunk biztosítani a sportolni vágyók részére. Nagyon örültünk a MÁV előre sportakadémia ez irányú támogatásának, hiszen a sportcsarnok jelenleg reggeltől estig teljes kihasználtsággal üzemel.

sportcsarnok

A képviselő-testület egyhangú szavazás mellett döntött a Gróf Cziráky Béla Önkéntes tűzoltóegyesület támogatásáról. Az egyesület titkára kérelemmel fordult az önkormányzathoz, melyben 250.000 forint támogatást kért a tűzoltóautó megjavítása céljából. Továbbá döntés született a költségvetési előirányzat módosításáról és az Egészségügyi alapellátás körzeteinek megállapításáról szóló rendelet elfogadásáról.

Südi Mihály polgármester

Következő lapzárta időpontja:

2024.

július 19.

 

termofold

gecs

egyszazalek

 

 

 

 

  hazi            human