2021. április

kupak

Egy hónappal ezelőtt a lovasberényi kupakgyűjtő „élete” ott járt, hogy megszületett a cél: Krencz Márkus számára gyűjtsünk minél több műanyag kupakot. Fejben összeállt a terv, a forma, a méret, Horváth László lakatosmester elvállalta az elkészítését, aztán kevesebb, mint egy óra alatt összegyűlt a lakosok által összeadott pénz az anyagköltségre, majd az 55 ezer forintot három nap alatt szedtem össze az 55 felajánlótól.

...és elkezdődött a megvalósítás. Laci bácsi telefonjára nem kellett sokat várni, két hét múlva már robogtunk is be egy fehérvári porfestő műhelybe, ahol a Nap- vagy virág forma (ki mit lát benne) színt kapott.

Március 5-én fel is állítottuk a helyére, a Coop abc-vel szemben, a Park téren lévő piacos hely egyik szélére. Megfigyeltem már, hogy csodaszépen süt rá a délutáni nap, és a 811-es útról is feltűnik napsárga színével, tekintélyes méretével.

Mindössze 8 nap kellett ahhoz, hogy megtöltsük a gyűjtőt, így már túl is vagyunk az első kiürítésen. Három nagy zsák kupakot tudtunk átadni Krencz Tiborné Babi néninek, Márkus mamájának.

Köszönöm az együttműködést és felajánlást az 55 embernek, akik egyenként 1000 Ft-tal járultak hozzá az anyagköltséghez.

Köszönöm Horváth Laci bácsinak, aki nem kért pénzt a munkájáért, és olyan nem várt költségeket is fedezett, amiknek az összegét még most sem tudtam kihúzni belőle.

Köszönöm a székesfehérvári GAL-LA Bt-nek, akik ingyen lefújták a kupakgyűjtőt erre a vidám, élénk színre.

Köszönöm a képviselő-testületnek a támogatást, a dicsérő szavakat.

Ez a történet az összefogásról szól. Arról, hogy sok kicsi, sokra megy. Arról, hogy ami az egyiknek hulladék, az a másiknak hasznos, értékes. Arról, hogy egy kis odafigyeléssel segíthetünk embertársunkon.

Szeretném biztatni Önöket arra, hogy egy csavarintással, külön zacskóba dobással gyűjtsék a műanyag kupakokat, és töltsük meg újra és újra a mi Napunkat Krencz Márkus számára!

Köszönettel: Böhm Erika

 

Következő lapzárta időpontja:

2024.

március 22.

 

termofold

gecs

egyszazalek

 

 

 

 

  hazi            human