tetemA januári újságban beszámoltunk arról, hogy megszüntettük a külterületi hulladék-lerakó szigeteket. Sok-sok berényi és nem berényi segített ebben, mert valószínűleg ők is mind úgy gondolják: nem élhetünk normális életet úgy, hogy lépten-nyomon szemét-halmokba botlunk. Nem élhetünk úgy, hogy elnézzük embertársainknak, hogy - bár van szervezett hulladékszállítás - mindenfelé elszórják a szemetüket.

Beszámoltunk arról is, hogy az önkormányzat kialakított egy depót, ahol azok is le tudják adni - vagy ahová kérésre odavitethetik - a szemetüket, akiktől egyébként a szervezett szemétszállítás során nem viszik el a hulladékot.

Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű, és lesznek olyanok, akik ellene mennek a kialakított rendszernek. A fenti kép a Hársason készült, valaki az elhullott állatának tetemét tette ki. Nem először találkoztunk itt ilyesmivel, kb. egy hónapja is rakott ki valaki: a fagyott húsban ki lehetett venni a patkányfogak nyomát. Gusztustalan, fertőzés veszélyes, és tessék már megérteni végre, hogy nem szabad!

Südi Mihály polgármester úr az alábbiakat írta az előző számban, amikor a hulladéklerakó szigetek felszámolásáról számolt be: A jelenlegi állapot kialakításához elegendő volt félszáz ember, de ahhoz, hogy ez így maradjon mind a 2700 lovasberényi polgárra szükség lesz. Az illegális hulladék lerakása már bűncselekmény, a rendőrséggel közösen azon leszünk, hogy az ilyen jellegű cselekményeket visszaszorítsuk. Senki nem szeretne szemétkupacok között élni és gyermeket nevelni, vigyázzunk a környezetünkre és a természetre!

Kérem Önöket, hogy ne szemeteljünk, és tegyünk azért közösen, hogy jobb belátásra bírjuk azokat, akik még nem értették meg: mindannyiunk közös érdeke és joga, hogy tiszta és egészséges környezetben éljünk.

Horváth Péter

Következő lapzárta időpontja:

2024.

július 19.

 

termofold

gecs

egyszazalek

 

 

 

 

  hazi            human