Augusztus elején jó hírt kaptunk, miszerint felújításra kerül a 8119. számú út egy közel hat kilométeres szakasza. 2023. augusztus 11-én meg is történt a munkaterület átadás-átvétele, megbízó a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a kivitelező pedig a Duna Aszfalt kft. A felújítás a Nadap és Lovasberény közötti szakaszt érinti, helységtáblától helységtábláig. A kivitelezés 2023. augusztus 21-én kezdődött meg és várhatóan novemberben fejeződik be. A munkálatok alkalmával két réteg aszfalt kerül bedolgozásra, egy-két helyen történik teljes pályaszerkezet csere, a belterületi határok előtt pedig optikai kapuzatot, valamint sebességre figyelmeztető táblát telepítenek. A munkálatok idején forgalomkorlátozásokra és félpályás lezárásokra kell számítani. Minden szerdán lesz koordinációs értekezlet, amelyeken részt veszek, így ha bárkinek van észrevétele, keressen bizalommal.

Sajnálatos hír, hogy 2023. augusztus 21-től Fülöp-Weigler Bettina Anna már nem a Róna József Művelődési Ház és Könyvtár közművelődés szervezője. Betti elé egy komoly lehetőséget sodort az élet, hozzáteszem nem érdemtelenül, amelyet kellő nyitottsággal fogadott és ezáltal már egy új csapat tagja, akik nagyon örülhetnek, hogy ilyen kollégájuk lett és remélem nagyon megbecsülik őt. A betöltetlen munkakörre pályázatot írtunk ki, szeretnénk már október 1-től kinevezni az új munkatársat, aki remélhetőleg hasonló odaadassál végzi majd a feladatát.

A Bocskai utca útburkolata erősen rongálódott az elmúlt időszakban bekövetkezett csőtörések sorozata miatt. Jelenleg az utca egy része murvás burkolatú, ami nem túl előnyös közlekedés szempontjából, már dolgozunk azon, hogy újra szilárd burkolattal tudjuk ellátni. Hasonló a helyzet a Hunyadi utcában is, ott is felmértük a szükséges költségeket és a közeljövőben szeretnénk helyreállítani az útburkolatot. Türelmüket és megértésüket köszönöm.

Településünk 57 m3 tűzifa vásárlására elegendő összeget nyert az idei szociális tüzelőanyag pályázaton. A Budapesti Erdőgazdaságtól már meg is vásároltuk, bár a pályázati összeget csak szeptember közepén utalják részünkre, de nem akartuk későbbre halasztani, hiszen most biztosan rendelkezésre áll ez a mennyiség. A rendelet megalkotását követően kihirdetjük az igénylés feltételeit és a határidőket, szeretnénk idén is minél hamarabb kiszállítani.

A 2021-ben benyújtott bölcsőde építéssel kapcsolatos pályázatunkat a döntéshozó, forráshiányra hivatkozva elutasította. Folyamatosan egyeztetünk a lehetőségekről, hiszen szeretnénk minél előbb megoldást találni erre a problémára.

Südi Mihály polgármester

Következő lapzárta időpontja:

2024.

június 27.

 

termofold

gecs

egyszazalek

 

 

 

 

  hazi            human