katolikus

Július 17-től az ovisok és az első osztályosok vették birtokukba a közösségi házat, elkezdődött a katolikus hittanos tábor. A tavalyi élmények után idén is lelkesen fogtunk hozzá a szervezéshez, már egészen az év elején. Sok játékkal, énekkel, kézműves foglalkozással készültünk. Szerettünk volna egy kicsit a pápaságról beszélgetni, így a hittanos foglalkozások témáit is e köré építettük. Szó volt a szentekről általánosságban, Szent Péterről, mint emberhalász és mint az első pápa, Szent Ferencről és természetesen Ferenc pápáról. A kézműves foglalkozásokat is próbáltuk ehhez kapcsolódóan kitalálni. Készült például Szent Ferencről homokkép, gipszből halacska, benne mindenkinek a saját fényképével, illetve angyalka lámpás.

Minden nap zengett a Szánsájn Hálidéj, Pintér Béla dala, ugyanis fiatal segítőink erre tanítottak nekünk egy táncot, amit – immár hagyománnyá vált módon – a táborzárón elő is adtunk, kicsik-nagyok közösen. Nagy örömmel fogadtuk ismét Szili Gabi óvó nénit, aki mesével és egy kis kézművessel érkezett, és jóízűen fogyasztottuk azt a rengeteg nutellás kiflit, kakaós kalácsot és kuglófot, amit Koránné Gabi néni és Krenczné Ircsi néni jóvoltából kaptunk. A sorversenyek is elengedhetetlen összetevői a táborunknak, így a csapatok most is összemérhették ügyességüket, de természetesen nem a győzelem volt a lényeg, hanem a részvétel és a kellemes időtöltés. Az időjárásra ezen a héten sem lehetett panasz –sőt –, úgyhogy a nagy melegre való tekintettel egy kis fürdőzést is beiktattunk a programba.

Csütörtökre egy akadályversennyel egybekötött kirándulást terveztünk a Gálos-tóhoz, ahol finom, bográcsban főtt ebéd várt bennünket. De volt itt sok játék, szemtanúi lehettünk a haltelepítésnek is, és velünk töltötte a nap nagy részét Antalicz-Urbánkó Anna is, aki mindamellett, hogy profi fotókon örökítette meg a nap eseményeit, egy kicsit a környezetvédelemről is beszélgetett a gyerekekkel. Fárasztó nap volt, de nagyon kellemes környezetben, a fák hűsítő árnyékában tölthettük az időt, úgy-hogy nagyon köszönjük a lehetőséget és a vendéglátást!

A záró rendezvényen – melyre mindenki az emlékbe kapott egyen pólóban érkezett – a gitáros szentmise után az elkészült munkáink mellett a hét eseményeiből készült videó összeállítást nézhettek meg a jelenlévők, majd a segítők egy kis összeállítást adtak elő Disney-mesékből, aminek ugyan a legvégét már elmosta az eső, de ez a jó hangulaton mit sem változtatott.

Nagyon elfáradtunk a héten, de reméljük, hogy mindenki jól érezte magát, mert akkor megérte. Ezúton is szeretnénk mindenkinek megköszönni a táborhoz nyújtott bárminemű támogatást és segítséget!

Táborvezetők

 

 

Következő lapzárta időpontja:

2024.

június 27.

 

termofold

gecs

egyszazalek

 

 

 

 

  hazi            human